Бебешката кожа и слънцето
26 Jun
0

Бебешката кожа и слънцето

Публикуван от: chochkobochko.com Брой прочитания: 1115

Бебешката кожа може би е една от най-фините материи съществуващи на земята. Това е и причината бебетата и децата до 2-годишна възраст да бъдат изложени на риск под влиянието на слънчевите лъчи.

Винаги е било трудно за родителите да преценят как и какво да използват, за да предпазят своите малки палавници от жарките лъчи през летните месеци, но най-важното което всъщност трябва да осъзнаем е, че тяхната кожа е много различна от нашата, много по-тънка, абсорбира много по-лесно водата отколкото кожата на възрастните и при нея има много по-малко количество от тъмния пигмент ''мелатонин'', който я предпазва от UV лъчите.

Лекарите считат, че ранното излагане на бебешката кожа на слънце води до по-голям риск за образуване на различни видове ''рак на кожата'' и една от причините би могла да е, че нейната защита е много по-ниска. Още повече, че ултравиолетовите лъчи подтискат имунитета на кожата и излагането на слънце в ранна детска възраст в повечето случаи се свързва с образуването на ''меланома''- тип рак на кожата.

Тези фактори са достатъчни, за да ни накарат да използваме слънцезащитни продукти, възможно най-рано, като те тряба да са подходящи за нежната бебешка кожа.

Понякога продуктите могат да причинят алергични реакции, за това е важно те да бъдат тествани в специални лаборатории за алергени и максимално пречистени и толератни към нежната бебешка кожа, с най-висок слънцезащитен фактор.

Задължително се препоръчва носенето на шапка, избягването на времевия интервал когато слънцето е най-силно в обедните часове, както и наличието на детски бански със специална UV защита.


Коментари
Напишете коментар