Как да облечем бебето през зимата?
18 Nov
0

Как да облечем бебето през зимата?

Публикуван от: Чочко Бочко Брой прочитания: 2393
Много често изборът на подходящи дрешки за малкото съкровище през зимата е доста труден и в повечето случаи майките на зимни бебета в старанието си да не измръзне тяхното съкровище го обличат прекалено много. А всъщност правилата не са никак сложни:

1) У дома- Температурата у дома не трябва  да  бъде прекалено висока, а умерена, такава че Вие да се чувствате комфортно и е добре да обличате по една бебешка дрешка в повече на Вашето мъниче, т.е. ако Вие се чувствате добре облечени с тънка блузка, Вашето бебе трябва да има лека бебешка жилетка или памучен суитчер върху блузката. Старайте се винаги крачетата да са добре обути с чорапки или бебе пантофки, а може и с домашни терлички изплетени с любов от баба.

2) Навън- Експертите съветват първата разходка да бъде след 15-тия ден при темперарута минимум 10C за не повече от 15 минути. Но ако слънчицето грее и бебето се чувства добре на въздух разходката може да бъде и по-продължителна. Облечете Вашето съкровище с подходящи дрешки- памучен бебешки комплект от две части или цяло бебе гащеризонче, а отгоре- зимен бебе космонавт с удобно закопчаване. Най-добре е бебешкия космонавт да бъде с топла пухена или поларена подплата отвътре и подвижни ръкавички. Не се безпокойте, че подплатата не е памучна, това е връхна дрешка и няма пряк допир с нежната бебешка кожа. На главата задължително сложете шапка и в никакъв случай не слагайте шал на устата! Количката трябва  задължително да бъде покрита с дъждобран!

3) По време на сън- Най-добрата стайна температура за спокоен и здрав сън препоръчана от специалистите е 18-21C. Облечете Вашето съкровище в меки и удобни дрешки, като бебешко гащеризонче с удобно закопчаване между крачетата, което ще Ви позволи бърза и лесна смяна на памперса при необходимост и под него бебешко боди или боди-потник. За да сте сигурни, че бебето няма да се отвие или покрие лицето си със завивката, най-доброто решение е бебешкото спално чувалче. Така бебето ще остането топло, а Вие ще бъдете спокойни за неговата сигурност и комфорт по време на съня. Най-удобни са спалните чувалчета със страничен цип и копченца на раменете. Онлайн магазин Чочко Бочко предлага чудесни моделчета за бебета момиченца, момченца, както и модели унисекс. 

И все пак най-добрият показател си остава майчиния инстинкт!
Коментари
Напишете коментар