Как да превърнем Коледа в семейна традиция?
22 Nov
0

Как да превърнем Коледа в семейна традиция?

Публикуван от: chochkobochko.com Брой прочитания: 1801
Коледа е не само красив празник, но и едно великолепно преживяване за всички деца и това е причината те да очакват празника с огромно нетърпение. Как можем да направим празника още по-специален и забавен за тях и цялото семейство? 

1. Започнете с изработката на Коледен календар на който да отброявате заедно дните до Коледа. Можете да използвате картон и да го оформите, като елха на която всеки ден да залепяте по 1 играчка, изработена от цветна хартия например.

2. Напишете заедно писмо до Дядо Коледа.

3. Помислете за елхата- каква и колко голяма ще бъде. Отидете заедно да изберете най-подходящата елха.

4. Украсете елхата и запалете Коледните светлини заедно. Това е едно неповторимо преживяване за всички деца, а Коледната украса внася допълнителен уют в дома на всяко семейство.

5. Изберете заедно една играчка, която да бъде символ на украсата през тази година и да остане като спомен.

6. Можете да направите заедно красив гирлянд за елхата или снежинки от хартия, а защо не и ангелчета или камбанки.

7. Направете коледни бисквитки заедно и ги украсете по Ваш избор.

8. Помислете и за коледни дрехи в които можете да облечете цялото семейство, за да направите празника още по-специален (коледни пижами, коледни шапки, коледни костюми).

9. Направете си семейна коледна снимка.

10. Коледа символизира доброто и е подходящо време от годината в което да покажем на децата, че е благородно да помагаме на хората в нужда, да подаряваме и да правим добрини. Направете добър жест, като подарите играчки или дрешки, които не са Ви нужни на хора в неравностойно положение. По този начин учите децата да следват Вашият пример.

11. Направете списък, като помолите всеки член от семейството да напише коя песен би искал да слуша на празника, какво му е любимото ястие и т.н.

Светли и споделени празници!


Коментари
Напишете коментар